Malmö FF:s mål i slutminuten räddade guldstriden

Efter att IFK Norrköping slagit Östersunds FK borta med 2-0 i onsdags var Malmö FF tvungna att vinna hemma mot IF Elfsborg för att inte tappa för mycket mark i guldstriden.

Som väntat var det hemmalaget som inledde bäst inför drygt 16 500 åskådare på Swedbank Stadion och redan efter 10 minuter var man också nära att ta ledningen efter att Alexander Jeremejeff träffat ribban.

Ju längre halvleken led kom Malmös speldominans av sig då IF Elfsborg på ett skickligt sätt lyckades utmanöverera skåningarna.

I andra halvleken tog Malmö över spelet allt mer och lyckades också skapa en hel del vassa chanser, bland annat genom Jo Inge Berget och Alexander Jeremejeff.

Matchen såg länge ut att sluta mållös, men i 90:e minuten fick Erdal Rakip bollen i straffområdet, snurrade upp tre Elfsborgspelare och kunde skickligt slå in 1-0 bakom Kevin Stuhr Ellegard.

– Jag hade redan bestämt mig för att vända upp en spelare, det gjorde jag och sedan kom det en till och en till. Jag hade lite tur och fick med mig bollen. Sen sköt jag mellan benen på en till. Den luckan såg jag. Mitt viktigaste mål i karriären, sade Erdal Rakip till Sportbladet efter matchen.

Resultatet innebär att Malmö är fortsatt två poäng bakom IFK Norrköping i guldstriden med sju omgångar kvar att spela.

Övriga noterbara resultat från senaste omgången var att Helsingborgs IF lyckade ta sin första seger sedan 16 juli och det efter seger hemma mot GIF Sundsvall med 2-1. Segern innebar att laget nu endast har två poäng upp till säker mark där i dagsläget just GIF Sundsvall befinner sig.