Molins förlänger inte med Malmö FF

Inför den allsvenska nystarten är det en hel del spelare som står inför ett klubbyte alternativt står helt utan kontrakt, som Malmö FF:s Guillermo Molins. 27-åringen som under flera år var en av de tongivande i det skånska topplaget har de senaste säsongerna inte alls nått upp i samma standard som innan han lämnade klubben för spel i Belgien och Anderlecht 2011.

Efter långa diskussioner kring en förlängning av kontraktet lyckades Molins och Malmö FF inte få till en lösning.

– Vi har velat båda två och vi har tyvärr inte kommit överens. Vi har haft bra samtal hela vägen in och jag tycker att vi har gjort vad vi kan, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

En spelare som dock står med ett helt nytt kontrakt i sin hand är Örebro SK:s målvakt Jacob Rinne, som enligt uppgifter till både Sportbladet och Expressen går till den belgiska klubben Gent. Dock är klubben ännu förtegen om affären.

– Det finns ingenting att säga om det, säger Örebro SK:s sportchef Magnus Sköldmark till Sportbladet.

Enligt uppgift kommer ÖSK att få 8 miljoner för Rinne när han går till Gent.

En annan intressant övergång i Allsvenskan är David Moberg Karlsson som återvänder till Allsvenskan efter två års spel i danska FC Nordsjälland. Ny klubbadress blir fjolårsmästarna IFK Norrköping.

– Vi får en ung spelare, en offensiv spelare med en enorm kvickhet och fart. Hans bästa egenskaper är att utmana i djupled och jag är övertygad om att David kommer att jobba enormt hårt, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson på klubbens hemsida.

David Moberg Karlsson, som dessutom är uttagen i OS-truppen, kommer att bli en viktig del i IFK Norrköping om laget ska kunna utmana Malmö FF om guldet i höst.

Etiketter: