Nykomlingar och återvändare

I år är det 25 år sedan den engelska högstaligan gjordes om och fick namnet Premier League. Vissa lag som Manchester United och Arsenal har spelat i högsta ligan medan vissa lag gör sitt första år i den engelska fotbollens finrum. Idag tänkte vi titta lite närmare på dessa. Nykomlingarna (och återvändarna) i årets Premier League.

Sydkustlaget Brighton & Hove Albion gör i år sin första säsong i Premier League och på förhand är det många som tror att laget kommer få det svårt att klara ett nytt kontrakt. Rutinerade PL-rävar som Steve Sidwell måste hjälpa managern Chris Hughton att förbereda laget för det som komma skall för annars kan det bli en tuff säsong för ”Seagulls”. Skyttekungen Glenn Murray måste peta in en hel del mål om detta ska hålla. Men det blir kul att se hur Brighton & Hove kommer klara sig i år.

Utanför Manchester ligger John Smith’s Stadium som är Huddersfield Towns hemmaarena. Precis som i fallet med Brighton & Hove är det här Huddersfields första år i Premier League. Även Huddersfield tippas av många gå ett tufft år till mötes. Detta då deras trupp verkar vara i tunnaste laget, något som kan visa sig ödesdigert under den långa säsong som ligger framför oss. Tyske tränaren David Wagner är dock väldigt spännande och är vän med Liverpools tränare Jürgen Klopp. Om han får ihop sitt lag kan de bli en obehaglig överraskning för många etablerade lag.

Vi går raskt vidare till det nordligaste laget i årets Premier League. Vi pratar så klart om den klassiska klubben Newcastle United som med managern Rafa Benítez i spetsen nu är tillbaka i fotbollens finrum. Och man är här för att stanna. Med spelare som Gayle, Mitrovic, Shelvey och Colback i laget har man en trupp som förhoppningsvis ska kunna hänga kvar i högsta serien. Om allt stämmer kanske man till och med kan börja blicka uppåt i tabellen.

Hur det går för årets nykomlingar återstår att se men en sak är i alla fall säker. Det kommer bli en otroligt spännande säsong.