Oavgjort i Stockholmsderbyt

Inför runt 35 000 på ett halvtomt Friends Arena tog AIK emot Hammarby IF i en match som startade ganska segt. I andra halvleken blev dock tempot något bättre med chanser åt bägge hållen.

I slutet av matchen fick också AIK:s Eero Markkanen ett jätteläge att sätta dit den i öppet mål, men missade. Efter matchen var AIK:s tränare Rikard Norling klart missnöjd med lagets insats.

– Trist. Vi får inte i gång vårt passningsspel, Hammarby kör safe. Lite bättre på slutet, bra i första utav andra. Sedan är det så där, sade Norling till Expressen strax efter slutsignalen.

Resultatet innebär att AIK tappade i jakten på Malmö FF och IFK Norrköping, som vann sina båda matcher. MFF slog GIF Sundsvall borta med 1-0, vilket även blev slutresultatet i Norrköpings bortaseger mot Kalmar FF.

Skåningarna är därmed fortsatt en poäng före fjolårsmästarna, som i sin tur nu har sju poäng ner till AIK på en tredjeplats. Stockholmarna kommer inte att ha råd att tappa många poäng om laget ska ha någon chans på guldet i höst.

För Hammarby däremot fortsätter den starka trenden. Derbyt mot AIK var lagets femte raka match utan förlust. Laget ligger för närvarande på en niondeplats i tabellen med ett hyfsat betryggande avstånd ner till kvalplatsen, där Helsingborgs IF befinner sig, som fortsätter att ha det tungt.

I helgen inkasserade skåningarna sin fjärde raka förlust när man förlorade borta mot IFK Göteborg med 0-2. Efter EM-uppehållet har Henrik Larssons Helsingborg endast tagit fyra poäng på åtta matcher och har i dagsläget tre poäng upp till Djurgårdens IF som befinner sig på säker mark, dock fortfarande sex poäng ner till Gefle IF under strecket.