Östersund blev tillslut tvåa i gruppen

Innan gårdagens match i Europa League mellan Östersunds FK och den tyska fotbollsklubben Hertha Berlin var det redan klart att Östersund skulle gå till slutspel. Beroende på resultatet kunde man dock antingen placera sig som etta eller tvåa i gruppen, något som bland annat är av stor vikt inför 16-delens lottning. 1-1 efter pipan räckte dock inte hela vägen och därmed är det numera spikat av Östersund tillskrivs andraplatsen i gruppen, med allt som det hör till.

Snöpligt nog var det endast en missad straff som skilde mellan en gruppseger och en andraplats i Europa League för Östersunds FK under gårdagens möte mot tyska Hertha Berlin. En vinst i bagaget hade betytt en betydligt enklare lottning inför vad som komma skall, något som alltså inte blev fallet. Istället kan man nu i 16-delen komma att ställas mot storlag som Atlético Madrid, Milan, och Arsenal, även om det också finns fler lag med i poolen. Detta är dock inget att hänga läpp över, utan nu gäller det istället för Östersund att så snabbt som möjligt fokusera om inför den kommande uppgiften. Där finns fortfarande en god chans att man än en gång lyckas överraska fotbollsvärlden, precis som man gjort ett flertal gånger tidigare under säsongen.

Man får dock inte glömma bort att det egentligen är först nu som det riktiga allvaret faktiskt börjar – då gruppspel är gruppspel och slutspel, slutspel! Som tur är så besitter Östersund just den dos av fotbollsmässigt mod som kommer krävas för ett eventuellt avancemang, vilket gör att laget fortfarande är långt ifrån borträknat från slutstriden i Europa League.