Östersund hyllade trots 2-2

Östersunds FK stod stolta kvar på planen och tackades av publiken trots viss besvikelse, då motståndarna Athletic Bilbao kvitterat till 2-2 så sent som i den 89:e minuten. Efter matchen har det flitigt diskuteras hur länge sedan det var som ett svensk lag lyckats med en liknande bedrift i internationell fotboll och laget har fått ta emot hyllningar till både höger och vänster.

I den senaste omgången i Europa League möttes bland annat vår svenska fotbollsklubb Östersunds FK och det mediterade spanska Athletic Bilbao. Man kan lugnt säga att matchbilden snabbt tog en helt annan vändning än väntat då Östersund helt klart var det lag som främst greppade taktpinnen i matchen och dominerade bollinnehavet. Med 2-1 till det svenska hemmalaget i slutskedet av matchen så hade många börjat hoppas på en storskräll, men tråkigt nog sett med svenska ögonen så lyckades till sist Athletic Bilbao kvittera så sent som i den 89:e matchminuten.

Kvitteringsmålet kom självfallet extremt dråpligt för Öresund men när matchen väl var över så syntes det ändå på spelarna att dom var väl medvetna om sin goda insatt. Man avtackades även av delar av hemmapubliken innan man till sist lämnade planen för omklädningsrummet.

Efter 2-2 matchen så har det diskuteras flitigt i fotbollsvärlden om inte denna match är den bästa på väldigt länge som något svensk fotbollslag lyckats prestera.

Hur det är med den saken får andra bråka om, men klart är ändå att vi framöver kommer följa Östersunds FK lite extra noga.