Premier League-säsongen närmar sig

Vi är nu inne i augusti och Premier League-säsongen närmar sig med stormsteg. Redan den 11:e augusti drabbar Arsenal och Leicester samman i säsongens första match. Det ser ut att bli en otroligt spännande säsong och för att höja peppen ytterligare tänkte vi idag gå igenom läget i några av topplagen. 

Arsenal

För första gången på 20 år kommer Arsenal i år att missa Champions League. Om detta kommer göra att laget kan spela mer fokuserat i ligan återstår att se. En sak är säker, om allt stämmer kan Gunners bli en farlig utmanare till ligatiteln. Det förutsätter dock att man får behålla Alexis Sanchez som har ryktats varit på väg bort. Laget har en hel del att bevisa efter förra årets säsong som många fans såg som en stor besvikelse.

Mest spännande nyförvärv: Alexandre Lacazette från Lyon

Chelsea

Londonklubben Chelsea har visserligen behållit stora delar av den trupp som vann ligan ifjol ,men med tanke på den kapprustning de andra lagen gör är det frågan om de kommer kunna upprepa fjolårets resultat. Mycket pekar på att man inte kommer lyckas med det, men samtidigt har man lärt sig att aldrig räkna ut denna blåa maskin.

Mest spännande nyförvärv: Alvaro Morata från Real Madrid

Everton

Everton har under många år legat en bit bakom de övriga topplagen och man har länge väntat på att de ska ta nästa steg. När man nu förlorade sin skyttekung Lukaku trodde man nog att Everton inte skulle kunna hämta sig. Man har dock varit väldigt aktiva på transfermarknaden och de har något spännande på gång. Vill det sig väl kan den blåa sidan av Liverpool ha en riktigt rolig säsong att se fram emot.

Mest spännande nyförvärv: Wayne Rooney från Manchester United

Liverpool

Liverpool under Jurgen Klopps ledning har allt mer börjat spela som ett riktigt topplag. Med sitt giftiga omställningsspel är det här ett lag som kan riva upp stora sår i de flesta försvar. Om man dessutom får behålla Phillippe Coutinho som ryktats till Barcelona så ser detta riktigt bra ut.

Mest spännande nyförvärv: Mohamed Salah från Roma

Manchester City

Manchester City har shoppat spelare som om det inte finns någon morgondag så här långt under transferfönstret. Det återstår att se om man får ihop det till ett lag, men om man gör det blir de svårstoppade. Man har redan ligans troligtvis bästa anfallsbesättning och får man ordning på defensiven blir de en tuff nöt för övriga lag att knäcka.

Mest spännande nyförvärv: Bernardo Silva från Monaco

Manchester United

Manchester United snodde Evertons skyttekung framför näsan på bland annat Chelsea och han kommer troligtvis bli en fullgod ersättare för skadade Zlatan Ibrahimovic. Med fjolårets prestigevärvning Paul Pogba i laget ser Mourinhos lagbygge allt mer komplett ut och det blir intressant att se hur säsongen utvecklar sig för ”Red Devils”.

Mest spännande nyförvärv: Victor Nilsson Lindelöf från Benfica

Tottenham

Tottenham stod för en bragdartad säsong förra året och var närmast att snuva Chelsea på ligatiteln. Det räckte dock inte hela vägen och frågan är om det inte blir samma historia i år. I jämförelse med de andra topplagen har Tottenham tagit det väldigt lugnt under transferfönstret. Återstår att se om man blir kvar vid perrongen när ligatåget går. Då man också tappat sin duktige högerback Kyle Walker till City så är det just nu ett svagare Tottenham vi ser. Fönstret är dock inte stängt än så mycket kan fortfarande hända.

Mest spännande nyförvärv: