Real Madrids blodiga återkomst

Real Madrid har haft det något kämpigt den senaste tiden. 19 poäng bakom det ledande Barcelona och med två raka förluster på hemmaplan satt nog alla fans och bad en stilla bön om lagets återkomst när de igår mötte Deportivo.

Men till alla Real Madridfans förtvivlan såg det ut som det kunde bli ytterligare en förlust då Deportivo tog ledningen med ett mål. Vändningen kom dock kort därefter och innan första halvleken blåstes av var hoppet minst sagt tillbaka efter ett mål från Nacho och ett från Bale.

I andra halvlek fortsatte Real Madrids anfall med mål efter mål och innan matchens slut hade Nach, Bale och Ronaldo alla blivit tvåmålsskyttar, och Modric fick även göra mål en gång. Det mål som uppmärksammades mest var nog Ronaldos andra mål 78 minuter in då han i samband med en nick även fick en oavsiktlig spark i huvudet av Deportivos försvarare Fabian Schär. Han kom dock snabbt upp på fötter igen och fick chansen att själv se skadan med hjälp av en mobilkamera.

Även om detta är en klar och tydlig seger för Real Madrid är det fortfarande många som inte är övertygade om att detta är något mer än bara en vinst mot ett av de lägre placerade lagen i ligan. Frågan är fortfarande hur de kan mäta sig med Barcelona och Valencia, som båda har de två platserna ovanför Real Madrid. Frågan är också om Ronaldo själv kan komma tillbaka till den nivån vi förväntar oss han ska ligga på.