Rosengård åter i topp i Damallsvenskan

soccer_281529446

Med sju omgångar kvar av årets säsong av Damallsvenskan är det alltjämt en hård kamp mellan fjolsårsmästarna FC Rosengård och Linköpings FC. Efter helgens omgång leder Rosengård med en poäng före Linköping som dock har en match mindre spelad.

I och med segern hemma mot Göteborgs FC sätter Rosengård nu lite extra press på Linköping. Dock var det en seger som satt långt inne. Första halvleken började hemmalaget bra och strax innan paus fixade Marta straff som hon sedan själv säkert slog in.

I den andra halvleken fortsatte Rosengård att dominera och hade det inte varit för Göteborgs målvakt Jennifer Falk hade det blivit både 2-0 och 3-0.

Men göteborgskorna lyckade vända på steken och i den 80:e minuten utjämnade Elin Landström till 1-1.

Glädjen blev dock kortvarig för Göteborgs del när Lotta Schelin i den 91:a minuten nickade in 2-1 för Rosengård.

– Lina kom runt på kanten och drog ett perfekt inlägg i huvudet på mig. Jag trodde att försvararen framför mig skulle toucha, men det gjorde hon inte, sade Lotta Schelin till Kvällsposten efter matchen.

Resultatet innebär att Rosengård som sagt har en poäng tillgodo på Linköping, vilka har en match mindre spelad. Något av en nyckelmatch blir förstås när de bägge lagen möts på Linköping Arena 9 oktober med endast fyra omgångar kvar att spela.

Att antingen Rosengård eller Linköping kommer att bli svenska mästare råder det ingen tvekan om då trean Eskilstuna United ligger hela 14 poäng bakom Linköping.