Sagan om konungens återkomst

Den 20 april skadade Zlatan Ibrahimovic sitt korsband i Europa League-matchen mot belgiska klubben Anderlecht då han landade fel efter en luftduell. När han kommer tillbaka har varit oklart men idag bekräftade Manchester United att Zlatan skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Zlatan Ibrahimovic har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och till vår stora glädje fortsätter den nu ett år till. Manchester United har bekräftat att han får nummer 10 och enligt uppgifter siktar svensken på att vara redo till matchen mot Tottenham den 28 oktober.

Med tidigare klubbadresser som Ajax, Inter, Milan, Juventus, Barcelona och Paris Saint-Germain är det tydligt vilken jämn nivå som Ibrahimovic har kunnat hålla under så många år. Att han nu också får förlängt förtroende i en av världens största fotbollsklubbar är ytterligare ett kvitto på detta. Efter skadan har han opererats för sin skada och rehabtränat på Manchester Uniteds träningsanläggning.

Till skillnad mot förra säsongen blir det spännande att se hur Zlatan hanterar att inte vara självskriven startspelare. Belgiske anfallaren Romelu Lukaku värvades i somras och har på de två första matcherna gjort tre mål. En tuff nöt att knäcka för Zlatan som främst dock får fokusera på att ta sig tillbaka från sin skada. Men dagens nyhet kan tolkas som att svenskens rehabilitering går att åt rätt håll och att vi förhoppningsvis får se honom tillbaka på fotbollsplanen inom en snar framtid.

Han blir därmed den andra svensken i Manchester United då klubben också värvade Victor Nilsson Lindelöf i somras. Vem vet, kanske är det de två som ser till att guldet hamnar i Manchester i maj.