Silly season – köpta spelare

Årets Allsvenskan har precis som tidigare säsonger föregåtts av en så kallad ”silly season” och därför tänkte vi här kika lite närmare på några av de hetaste övergångarna inför årets säsong.

Den allra hetaste övergången inför årets säsongen och definitivt den det pratats mest om är utan tvekan Tobias Hyséns återkomst till IFK Göteborg. Efter två säsonger i kinesiska Shanghai SIPG återvänder han nu till Göteborg där han under sju säsonger gjorde hela 69 mål. Återstår att se om han blir den tillgång som alla IFK-fans givetvis hoppas på.

En annan intressant värvning är AIK:s värvning av den före detta Elfsborgsspelaren Denni Avdic, som efter några års spel på kontinenten återvänder till Allsvenskan. Avdic har under fem år i Europa spelat i tyska Werder Bremen samt holländska AZ Alkmaar.

Även förra årets mästare IFK Norrköping har varit ute på transfermarknaden och värvat, bland annat i form av landslagsmeriterade mittfältaren Andreas Blomqvist som närmast kommer från danska Aalborg.

Djurgårdens IF kan också presentera ett nyförvärv, om än bara på lån från engelska Watford, och det är den före detta Malmö FF-spelaren Mathias Ranegie, som närmast kommer från spel i kinesiska ligan och Dalian Aerbin.

Nykomlingen Östersunds FK förstärker sin backlinje med mittbacken Walid Atta, som tidigare spelat i bland annat Helsingborgs IF och BK Häcken och som närmast kommer från turkiska Genclerbirligi.