Silly season – spelare som gått till Europa

Allsvenskan drar nog som alla fotbollsälskare vet igång inom ett par veckor och visst kommer det att bli spännande att se vilka som kommer att utmana förra årets mästare IFK Norrköping om guldet. Inför årets Allsvenskan har lagen som brukligt gjort en hel del nyförvärv. En hel del spelare har ju också lämnat Allsvenskan för spel ute i Europa och några av dessa övergångar tänkte vi kika lite närmare på här nedan.

En av de spelare som lämnar Allsvenskan för spel ute i Europa är Djurgårdens försvarare Emil Bergström som lämnar laget för spel i den ryska toppklubben Rubin Kazan. Bergström har under sina fem år i Djurgården varit en viktig kugge i lagets backlinje.

Helsingborgs IF målvakt har också valt att lämna Allsvenskan efter totalt elva säsonger i det skånska laget. Ny klubbadress blir det holländska topplaget Feyenoord där för övrigt redan mittfältaren Simon Gustafsson spelar. Feyenoord är alltså ett bra tips för en fotbollsresa om man vill se svenska spelare spela.

Ytterligare två HIF-spelare lämnar laget inför kommande säsong, nämligen Jere Uronen, som går till belgiska Genk och den gamle veteranen Rade Prica som går till israeliska Maccabi Petah Kitva.

Även IF Elfsborg förlorar ett par tongivande spelare inför den här säsongen. Mittfältaren Arber Zeneli, fostrad i klubben, går till holländska Heerenveen, där han för övrigt blir lagkamrat med Simon Thern och Sam Larsson. Elfsborg tappar även Sebastian Holmén som lämnar för spel i ryska ligan och Dynamo Moskva.
Mästarna IFK Norrköping förlorar också ett par spelare i form av mittfältaren Alexander Fransson som kommande säsong kommer att återfinnas i schweiziska FC Basel samt Mirza Havadzic som går till den bosniska klubben Zeljeznicar.

Förväntade topplaget Malmö FF tappar också en rad tongivande spelare, framför allt i form av anfallaren Nikola Durdic som återvänder till tyska Augsburg efter att ha varit lånad därifrån. Utöver denne tappar man också bland annat mittfältaren Simon Kroon som går till danska Sönderjyske samt anfallaren Agon Mehmeti som går till norska Stabaek.