Skandalscener i derbyt

Ännu en gång har ett Stockhomsderby präglats av skandalscener. Med endast tio minuter kvar att spela i måndagens derby mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF på Tele2 Arena tog sig ett tjugotal Djurgårdsfans ner mot planen och kastade in pyrotekniska pjäser samt flaggpinnar.

Detta fick till följd att slagsmål utbröt mellan Djurgårdssupportrarna och polisen, vilket ledde till att domaren Andreas Ekberg valde att avbryta matchen. Efter en halvtimmes avbrott kunde matchen återupptas och spelas färdigt.

Rent spelmässigt var det dock ett underhållande derby. De närmare 28 500 åskådarna på läktarna fick verkligen valuta för pengarna. Redan i 3:e minuten kunde Kevin Walker sätta 1-0 för Djurgården bakom Ögmundur Kristinsson i Bajenmålet.

Därefter kontrollerade Djurgården spelet och i 33:e minuten kunde Mathias Ranégie öka på till 2-0. Dock reducerade Hammarby bara minuten senare när Romulo tjusigt skruvade upp bollen i krysset. Sedan dröjde det bara sju minuter innan Amor Smarason kunde utjämna till 2-2, som också var resultatet i paus.

I den andra halvleken var Hammarby det starkare laget och i 54:e minuten kunde Romulo ge laget ledningen efter ett kyligt avslut. Och det slutade inte med det. Med knappa kvarten kvar att spela kunde brasilianaren fullborda sitt hattrick och fastställa slutreslutatet till 4-2 för Hammarby.

– Jag är så lycklig över mina tre mål, men ännu mer över att vi vann matchen, sade Romulo till Sportbladet efter matchen.

Segern innebar att Hammarby nu definitivt är klara för allsvenskt spel även nästa säsong. Med en bra avslutning och lite tur med resultaten kan laget till och med vara med och tampas om bronset, då man i dagsläget endast har fem poäng upp till IFK Göteborg på en fjärdeplats.