Sverige tar bronsmedalj i fotbolls VM

Ingen har nog missat hur bra det har gått för Sverige under damernas fotbolls VM. Hårt slit har betalat av sig och man lyckades knipa bronsmedaljen!

Sverige – England

Efter förlusten mot Nederländerna så var det nu dags att göra upp om bronsmedaljen mot England. Matchen började riktigt bra för Sverige då Kosovare Asllani lyckades göra 1-0 så tidigt som i matchens elfte minut! Det skulle dock inte dröja länge innan Sverige överraskade igen, bara tio minuter så gjorde Sofia Jakobsson mål och poängställningen var nu 2-0 till Sverige. Nio minuter efter Jakobssons mål så lyckas Fran Kirby sätta ett mål och det står nu 2-1. Första halvleken skulle visa sig vara väldigt händelsefull då England lyckades kvittera, trodde man. Ellen White satte ett till synes snyggt mål för England precis när det behövdes, men det blev efter en granskning bortdömt för hands.

Den andra halvleken blev mållös, men var inte utan spänning den heller. Sverige klarade av att försvara poängställningen trots bra försök från det engelska laget. I slutet av matchen så lyckades Nilla Fischer nicka bort ett skott som annars hade kunnat leda till kvittering. Matchen slutade 2-1 till Sverige och damerna kunde åka hem nöjda. Det var den fjärde VM-medaljen genom tiderna för sveriges damlag. Den senaste medaljen som plockats hem var 2011 där man också vann med 2-1, den gången var det mot Frankrike.