Tätt i toppen av franska ligan

Efter att Zlatan Ibrahimovic lämnade Paris Saint Germain förra sommaren för spel i Premier League har det svenska intresset för Ligue 1 sjunkit, vilket är lite synd eftersom den franska ligan i dagsläget är jämnare än på många, många år.

I helgen var det också dags för toppmöte när PSG tog emot serieledaren AS Monaco hemma på Parc des Princes.

Som väntat blev det en tät i match, men dock mållös. Inte förrän i 81:a minuten lyckades PSG få hål på Monaco. Detta efter en straff som Edison Cavani kyligt satte i nätet.

Efter målet såg PSG ut att gå mot seger, men på stopptid lyckades Bernardo Silva trycka in kvitteringen bakom Alphonse Areola i PSG-målet efter ett välplacerat skott i ena hörnet av målburen.

1-1-målet innebar att Monaco behåller serieledningen om än på samma poäng som Nice som slog mittenlaget Guingamp med 3-1 hemma.

Inför helgens matcher har Monaco och Nice båda vardera 49 poäng medan PSG skuggar på 46 poäng. Monaco tar dessutom emot Nice hemma på Stade Louis II, så den som gillar franska fotboll kan räkna med en spännande helg. För PSG:s del blir det att ta sig an Dijon borta, som ligger på den undre halvan av tabellen.

Trots att det återstår hela 16 omgångar i den franska ligan så är det med största sannolikhet Monaco, Nice och PSG som kommer att göra upp om guldet. Enda laget som möjligtvis kan hota är Lyon på en fjärdeplats som i dagsläget ligger nio poäng bakom PSG med en match mindre spelad.