Toppmöte direkt i den allsvenska nystarten

allsvenskan djurgården football_334559843

Efter ett närmare sex veckor långt uppehåll på grund av EM i Frankrike drar den allsvenska fotbollen igång igen nästa helg och det med ett par högintressanta matcher.

Den kanske allra mest intessanta matchen är förstås toppmötet mellan ledande Malmö FF och trean Örebro SK på Swedbank Stadion. En dryg vecka innan matchen är redan 15 500 biljetter sålda, så räkna med hög stämning på läktarna.

Bägge lagen avslutade starkt innan uppehållet. MFF med fyra raka segrar och ÖSK med fem raka matcher utan förlust.

Under uppehållet har lagen som vanligt spelat ett par träningsmatcher. Malmö FF slog bland annat danska Odense tidigare i veckan med 1-0 efter mål av islänningen Vidar Örn Kjartansson. För Örebros del gick det dock sämre i träningsmatchen mot GIF Sundsvall, vilken man förlorade med 3-1.

Återstår att se om ÖSK lyckas bättre i den allsvenska nystarten och hur förlusterna av både målvakten Jacob Rinne, som går till belgiska Gent, samt av anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara, som går till BK Häcken, kommer att påverka spelet.

Ett annat intressant möte i nystarten av Allsvenskan är det mellan Djurgårdens IF och IFK Norrköping på Tele2 Arena. Fjolårsmästarna har lyckats stå emot anbud från de stora proffsligorna och fått behålla i stort sett alla spelare och ser därmed fortsatt starka ut. Dessutom har man fått ett starkt tillskott i form av nyförvärvet David Moberg Karlsson.

För Djurgårdens del gäller det att hitta tillbaka till det fina spel man hade i inledningen av årets Allsvenskan, då laget inledde med tre raka segrar. Inför matchen hemma mot IFK Norrköping är läget dock aningen ansträngt efter att skyttekungen Sam Johnson insjuknat i malaria tidigare i veckan.

Enligt klubbens hemsida är han dock på bättringsvägen och hoppas kunna träna med laget i slutet av nästa vecka.