Tufft läge för IFK Norrköping inför returen i CL-kvalet

soccer_451015066

Efter att Malmö FF två år i rad lyckats kvalificera sig för UEFA Champions League ser det efter den första matchen i den andra kvalomgången ut som att IFK Norrköping kommer få det tufft att upprepa den bedriften.

Borta mot norska Rosenborg lyckades IFK Norrköping inledningsvis få matchen dit de ville och hålla 0-0 i paus. I den andra halvlekens inledning blev det dock värre när islänningen Holmar Eyjolfsson nickade in 1-0 på frispark bakom Andreas Vilka i IFK-målet.

Efter ledningsmålet tog Rosenborg över spelet mer och mer och i den 62:a minuten kom även 2-0 efter att Pål André Helland satte ett välplacerat skott utifrån. Bara minuter senare kom Yann-Erik de Lanlay loss på vänsterkanten och slog in 3-0 i bortre delen av Norrköpingsmålet.

Dock lyckades IFK Norrköping hämta sig efter kallduschen och i den 70:e minuten nickade Sebastian Andersson in 3-1 efter en hörna, ett mål som kan visa sig bli mycket viktigt för Norrköping inför returen hemma på Östgötaporten på onsdag. Andersson var även nära att få in ett mål till i slutminuterna.

Tack vare 3-1-målet har ändå IFK Norrköping en hyfsad chans att ta sig vidare till den tredje omgången i Champions League-kvalet, 2-0 räcker tack vare fler mål på bortaplan.

– Med tanke på det målet så är chanserna klart större. Vi får se vilken typ av match det blir men jag tror på en helt annan matchbild än den vi såg i kväll, säger målskytten Sebastian Andersson till Sportbladet.

Returen spelas som sagt på onsdag kl. 19.15 på Östgötaporten.