Tung AIK-seger i derbyt

Inför mötet mellan ärkerivalerna Djurgårdens IF och AIK på Tele2 Arena stod en hel del på spel för bägge lagen. För Djurgårdens del skulle en seger innebära att man ytterligare skulle öka på avståndet neråt. För AIK:s del var vinst ett måste om man inte skulle komma alltför långt efter IFK Norrköping och Malmö FF i toppen.

soccer stadium grass_226691704

Inför drygt 22 000 åskådare på Tele2 Arena var det AIK som började bäst och i den 16:e minuten kom också utdelningen när 17-årige supertalangen Alexander Isak satte 1-0 bakom Andreas Isaksson i DIF-målet efter passning från Ebenezer Ofori.

Resten av halvleken kontrollerade AIK på ett förtjänstfullt sätt och Djurgården kom inte till några egentliga avslut.

Starten av den andra halvleken försenades en halvtimme på grund av rökutveckling, men när den väl kom igång var det Djurgården som inledde bäst och hade ett bra läge att kvittera genom Magnus Eriksson.

Istället för en kvittering lyckades AIK få till en hörna. Efter en misslyckad rensning från Djurgården fick Stefan Ishizaki tag i bollen och hittade med ett fint inlägg fram till Alexander Isak som nickade in sitt andra mål till 2-0.

I 76: minuten fastställde sedan Chinedu Obasi slutresultatet till 3-0 för AIK som dessutom berömde Alexander Isak.

– Han kan bli den nye Zlatan Ibrahimovic. Han kan bli hur bra som helst, sade Obasi till Sportbladet efter matchen.

Segern innebär att AIK fortfarande har en liten chans att vara med och slåss om guldet även om det blir tufft. I dagsläget har man sju poäng upp till ledande IFK Norrköping. För Djurgårdens del innebär förlusten att man riskerar att dras in kvalstriden då man nu endast har sex poäng ner till Helsingborgs IF som ligger på kvalplats.