Två raka segrar i VM-kvalet för blågult

Med seger borta mot Luxemburg och seger hemma mot Bulgarien har Sverige skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen av kvalet till VM i Ryssland 2018.

Dock var det nära att det endast blev en poäng borta mot jumbon i gruppen. Trots att Sverige radade upp chans på chans lyckades man inte få hål på Luxemburg i den första halvleken. En av de bästa chanserna hade Emil Forsberg med ett skott som målvakten tippade i ribban.

Inte förrän tio minuter in i den andra halvleken kunde Sverige ta ledningen och då genom Mikael Lustig på hörna. Därefter hade Sverige en rad chanser att öka på ledningen. Samtidigt hade Luxemburg även några vassa målchanser i slutet, men Janne Anderssons mannar lyckades hålla undan.

– Bättre skärpa i avsluten så ska det har varit slut långt tidigare, det är inget snack. Men som helhet tycker jag ändå att vi gör en godkänd match, sade den svenske förbundskaptenen till Kanal 5 efter matchen.

Betydligt bättre var insatsen några dagar senare när Sverige tog emot Bulgarien hemma på Friends Arena. De knappt 22 000 i publiken fick se ett offensivt landslag som redan i paus ledde med 2-0 efter mål från Ola Toivonen och Oscar Hiljemark.

Efter paus kunde sedan Victor Nilsson Lindelöf fastställa slutresultatet till 3-0 med sitt första landslagsmål.

– Kul att få göra sitt första mål här, brukar inte hända så ofta. Fin nick från Ola. Vi har bra kontroll över hela matchen, stundtals lite lågt bolltempo, men vi gör det svårt för Bulgarien, sade Nilsson Lindelöf till Kanal 5 strax efter matchen.

De bägge segrarna innebär att Sverige nu har sju poäng och delar ledningen i VM-kvalgrupp A tillsammans med Frankrike, vilka blågult möter borta i nästa kvalmatch 11 november.