Uniteds nya försvarsgeneral

Sverige har en viss tradition av att leverera mittbackar till den engelska högstaligan, Premier League. Olof Mellberg satte stort avtryck under sin tid i Aston Villa och det var bara några månader sedan Jonas Olsson lämnade West Bromwich efter att ha spelat där under nästan ett årtionde. Ytterligare ett namn kan nu adderas till den listan då Victor Nilsson Lindelöf värvats av storklubben Manchester United som deras dyraste försvarare genom tiderna.

Den 23-årige mittbacken lämnade svensk fotboll och Västerås 2012 då han gick till portugisiska storklubben Benfica. Han gick där från att spela med klubbens juniorlag till att bli en av A-lagets mest tongivande spelare. Hans insatser där gjorde sedermera att Manchester United betalade 350 miljoner för svensken.

När Premier League nu drar igång på fredag blir det därför spännande att se hur Lindelöf hanterar pressen. I premiären ställs Manchester United mot hårdsatsande West Ham som nyligen gjorde klart med svenskbekantingen Sead Haksabanovic. När domaren blåser i pipan är det dock tveksamt om Haksabanovic finns med på planen. En sak är dock säker. Victor Nilsson Lindelöf kommer vara med. Om det blir på planen eller avbytarbänken återstår att se men han har fått mycket speltid under lagets försäsong.

Det blir onekligen spännande att följa Victor Nilsson Lindelöf under säsongen. Om han fortsätter sin imponerande utveckling så kan det nog vara så att United hittat sin nya försvarsgeneral.