Zlatan Ibrahimovic

Ett namn som i princip varenda svensk känner till är Zlatan Ibrahimovic. Zlatan, som just nu är den störste svenska fotbollsspelaren anses av de flesta experter och tyckare även vara den bästa spelaren vi någonsin har haft i Sverige och det är riktigt svårt att hitta argument för att motsäga dessa påståenden.

Zlatan har efter att han lämnade sin svenska klubb Malmö FF vunnit ligan med varje klubb han har representerat och har i varje klubb i princip varit den bärande nyckelspelaren som laget har anpassat sitt spel kring. Det här har gällt i alla lag från Ajax och Juventus till Inter, Milan och PSG. Den enda klubben där Zlatan inte lyckades fullständigt var i Barcelona där han snabbt hamnade i konflikt med några ledare och spelare – någonting som han berättar om i sin självbiografi som såldes i hundratusentals exemplar förra året.

Zlatan har precis återigen vunnit ligan med sin nuvarande klubb PSG i den franska huvudstaden Paris. Han blev även utnämnd till ligans bästa spelare och kom nyligen även med i FIFA’s världslag samt vann utmärkelsen ”Årets mål” i hela värden för 2013. Det är svårt att se hur den tekniske guden Zlatan Ibrahimovic någonsin ska gå igenom en säsong utan en titel.

Även om hans karriär nu börjar närma sig sitt slut så finns det garanterat mer att få ut av denna spelare både i sitt klubblag såväl som i det svenska landslaget, där han har burit laget på sina axlar genom mästerskap och kval i flera år nu.