Zlatan till Premier League?

Så här när säsongen börjar närma sig sitt slut i de stora europeiska ligorna börjar det som brukligt också spekuleras vilt om var den största svenska storstjärnan Zlatan Ibrahimovic kommer att spela nästa säsong.

För närvarande spelar Zlatan som nog de flesta fotbollsintresserade känner till i franska Paris Saint Germain där han under året gjort 30 mål på 26 matcher i den franska ligan, det vill säga mer än ett i snitt per match, och totalt 39 mål på 42 matcher. Senast blev det ett mål i kvartsfinalen i Champions League mot Manchester City i onsdags och förra helgen gjorde Zlatan ett hat-trick i ligamatchen mot Nice.

Men frågan är då var Zlatan kommer att spela nästa säsong? En hel del rykten har florerat på senaste tiden vilka placerar honom i Premier League nästa säsong och då handlar det främst om storklubbarna Manchester United, Arsenal eller Chelsea, framför allt eftersom alla tre klubbarna är i behov av en riktig måltjuv.

Dock finns det en hel del som talar emot detta kanske framför allt vad gäller Manchester United då Zlatan har uttalat att inte är särskilt imponerad av tränaren Louis van Gaals ledarstil. Chelsea är troligtvis den engelska klubb där det är störst sannolikhet att Zlatan hamnar, framför allt eftersom både Diego Costa och Eden Hazard lämnar klubben till sommaren.

Men Manchester City då? I princip helt uteslutet då laget tränas av spanjoren Josep ”Pep” Guardiola med vilken Zlatan inte kom särskilt bra överens med under sin tid i FC Barcelona.

Hur stora är då chanserna att Zlatan spelar i Premier League till hösten? Mycket beror på hur det går för PSG i Champions League. Skulle laget vinna turneringen är chansen desto större att Zlatan lämnar klubben, skulle de inte göra det talar en hel del för att han blir kvar också till nästa säsong.

foto:Vlad1988 / Shutterstock.com